Vela condamnă actele de violență. Care este situația la Brașov?

Vela condamnă actele de violență. Care este situația la Brașov?

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, condamnă ferm actele de violență din ultima perioadă și crește acțiunile structurilor de specialitate ale MAI în combaterea și sancționarea elementelor infracționale

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a solicitat Poliției și celorlalte structuri competente aflate în subordinea sau în coordonarea MAI o mobilizare cât mai activă și o cât mai bună cooperare în menținerea și restaurarea ordinii de drept. Totodată, a cerut să fie intensificate acțiunile de combatere a actelor de violență gravă, precum și a grupărilor infracționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan, în județ nu sunt localități în care să existe un grad ridicat de violență. De asemenea, polițiștii din Brașov verifică în permanență locurile în care ar putea exista conflicte. Conform comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Interne, polițiștii se vor adapta în funcție de situațiile existente în teren.

În acest sens, se impune adaptarea echipelor de intervenție la necesitățile din teren, creșterea prezenței și vizibilității, în special, în zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infracționale.

Siguranța tuturor cetățenilor este prioritară. Chiar dacă, de la începutul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea măsurilor impuse de instituirea stării de urgență, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19, au rămas în atenție și celelalte acțiuni și activități specifice muncii de Poliție.

Pentru eficiența dorită, se impune colaborarea între toate instituțiile administrației publice locale/centrale. De asemenea, încurajăm cetățenii de bună credință să coopereze cu forțele de ordine în vederea identificării celor care comit sau participă la comiterea de acte de violență sau care se sustrag de la răspunderea în fața legii.

Ministrul Afacerilor Interne asigură cetățenii români că structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea și combaterea faptelor care pun în pericol siguranța și chiar viața oamenilor.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Angajatori din Brașov amendați de I.T.M., în luna iunie
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.