blog-logo

Turiștii care vor să-și petreacă vacanțele în UE pot accesa o platformă lansată de Comisia Europeană

Turiștii care vor să-și petreacă vacanțele în UE pot accesa o platformă lansată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat, luni, o platformă web intitulată ,,Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranţă a călătoriilor şi turismului în întreaga Europă, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, scrie agerpres.ro.

Aceasta platformă va furniza informaţii în timp real privind frontierele şi disponibilitatea mijloacelor de transport şi a serviciilor de turism din statele membre. „Re-open EU” va conţine şi informaţii practice furnizate de statele membre cu privire la restricţiile de călătorie, la măsurile de protecţie a sănătăţii publice şi de siguranţă, cum ar fi distanţarea fizică sau purtatul măştilor, precum şi alte informaţii utile precum ofertele turistice din fiecare ţară şi din UE, conform agerpres.ro.

Alte articole:   Aproximativ 60 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele ore, la Brașov

Astfel, europenii vor fi în măsură să îşi planifice vacanţele de vară şi deplasările pe termen mai lung ţinând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

,,După săptămâni întregi de izolare, graniţele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul „Re-open EU” pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informaţii practice, care le vor permite să-şi facă încrezători planurile de vacanţă şi să se deplaseze în siguranţă. „Re-open EU” se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante şi de hoteluri mici, precum şi localităţilor din întreaga Europă, permiţându-le să se inspire din soluţiile inovatoare dezvoltate de alţii”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.