blog-logo

Meteorologii prelungesc Codul Portocaliu de furtuni

Meteorologii prelungesc Codul Portocaliu de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare tip Cod Portocaliu de ploi și furtuni în jumătatea vestică, de luni (15 iunie), ora 13.00, până marți (16 iunie) la ora 03 dimineața.

Astfel, în după-amiaza zilei de luni și în prima parte a nopții de luni spre marți, în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben, care a intrat în vigoare luni dimineață și este valabil până marți, ora 10.00.

Alte articole:   FOTO Al doilea pui de ren născut în captivitate, în Rezervația "Valea Zimbrilor"

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate