blog-logo

Drumul forestier din Cheile Râșnoavei va fi consolidat

Drumul forestier din Cheile Râșnoavei va fi consolidat

În conformitate cu Codul Silvic, precum si cu Legea nr. 56/2010 privind accesibilizarea fondului forestier naţional si pentru asigurarea bunei desfasurari a transportului de masa lemnoasa, Ocolul Silvic al Orasului Rîșnov RA trebuie să consolideze drumul forestier Valea Lungă, în sectorul Cheile Râșnoavei.

Anunțul pentru licitația privind executarea lucrărilor a fost publicat astăzi în sistemul electronic de achiziții publice. Termenul de realizare a lucrarilor va fi de 3 luni de la semnarea contractului de lucrări.

Drumul forestier in zona Cheile Rasnoavei este amplasat intre doi pereti calacarosi cu inaltime impresionanta. Fasia de drum serpuieste pe langa parau cu raze accesibile si declivitate de cca 4%. Obiectul proeictului este in zona dintre stanci, unde latimea este cea mai redusa si din acest motiv paraul produce degradari cu ocazia ploilor torentiale.

Alte articole:   Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri în această zi de sărbătoare

Drumul forestier Valea Lunga este important pentru ca este singurul traseu de scoatere a masei lemnoase de pe toata zona. De asemenea, este cunoscut interesul turistic pe care il dezvolta zona.

Nu trebuie neglijat interesul MApN pentru aceasta zona de pregatire a vanatorilor de munte.

Deci, refacerea drumului si mentinerea acestuia in stare buna de functionare este un obiectiv major, spun reprezentanții Ocolului Silvic.

In cazul de fata nu se poate vorbi de o alunecare de teren sau alt fenomen natural, ci pur si simplu de refacerea terasamentului drumului spalat de ape. De asemenea se doreste si asigurarea conservarii ambientului lucrarilor montane.

Lungimea lucrarii de refacere a drumului este de 70 m.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Valoarea estimata a lucrarilor de executat este de 315.338,71 lei + TVA, din care 286.671,55 lei investiția de bază și 28.667,16 lei cheltuieli suplimentare si neprevăzute.

Termenul limita pentru trimiterea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 iulie 2020, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.