blog-logo

Focar de pestă porcină africană la o fermă din Codlea

Focar de pestă porcină africană la o fermă din Codlea

Comandament de urgență la Prefectura Brașov după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină la o fermă cu 2.500 de porcine din municipiul Codlea.

Din informațiile pe care le deținem la această oră, doar 6 animale de la ferma Mancor SRL sunt bolnave, dar trebuie sacrificat întreg efectivul de animale, conform procedurilor legale în cazul apariției unui focar de infecție.

Revenim cu detalii după ședința de la Prefectură, pentru a vă informa despre măsurile pe care le vor lua autoritățile.

„Am invitat și primarul și viceprimarul municipiului Codlea, precum și pe administratorul fermei respective și vom adopta un plan de măsuri pentru închiderea cât mai rapidă a acestui focar. Ca primă măsură, am decis ca imediat după terminarea sedinței CLCB să restricționăm accesul în zona respectivă, cu ajutorul efectivelor de la Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea de Jandarmi Mobilă”, a declarat prefectul Mihai-Cătălin Văsii.

Alte articole:   Artă sau „artă” în curtea Bisericii Negre?

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Dorin Valter Enache, a prezentat atribuțiile instituțiilor cu responsabilități în asemenea situație, precum și primele măsuri care au ca scop prevenirea transmiterii virusului PPA și a poluării mediului. Astfel, pe lângă sacrificarea tuturor exemplarelor din ferma unde a apărut focarul, va fi izolată zona și vor fi efectuate evaluări epidemiologice.

De asemenea, toate primăriile și toate fermele zootehnice sunt anunțate în legătură cu măsurile de prevenție/protecție care trebuie luate. Pe raza municipiului Codlea se va face evaluarea stării de sănătate a porcinelor din gopodării, care nu sunt în efective importante, și, la fel, se va comunica proprietarilor ce măsuri de protecție trebuie să ia. Nu este nici un motiv de panică, situația fiind sub control, în opinia directorului DSV Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov