blog-logo

Virgil Roșu împlinește 67 de ani

Virgil Roșu împlinește 67 de ani

Virgil Roșu a fost fotbalist (fundaș central) până la vârsta de 38 de ani, apoi, după încheierea activității de jucător, a confirmat ca antrenor la multe din echipele Brașovului. O parte importantă din carieră și-a petrecut-o alături de Paul Enache, la Tractorul.

Mulți dintre fotbaliștii pe care i-a dat Brașovul după 1990 au fost promovați sau au lucrat cu „Gil” Roșu. Printre aceștia: foștii jucători ai ICIM-ului Dinu Todoran, Liviu Negoiță, Tiberiu Ghioane, Gabriel Tamaș sau Ion Coman – lansați din curtea „constructorilor” brașoveni, sau „tractoriștii” Daniel Isăilă, „Ionci” Gnandt, Răzvan Pancu, Dragoș Cristean, Remus Ciolănel, regretatul Marin Măuță și mulți alții.

S-a născut la Giurgiu, pe 11 iunie 1953. Iar de la vârsta de 15 ani, odată cu sosirea la Brașov, a practicat fotbalul la Bucegi Râșnov, Steagul Roșu Brașov, Tractorul Brașov, Precizia Săcele (formație cu care a reușit promovarea în Divizia „B” pe atunci, Liga a doua de azi), ICIM Brașov și Carpați Brașov.

Fotbal din plăcere și pasiune

„Mi-aduc aminte cu plăcere de perioada anilor 1983-1990, când, la ICIM fiind, am obținut niște rezultate deosebite vizavi de condițiile avute la dispoziție. Apoi, ar fi satisfacția dată de momentul promovării cu echipa Carpați în Divizia C (n.r. – Liga a treia), dar bucuria mea cea mai mare este că am jucat fotbal până la 38 de ani”, declara în presa locală a anilor ’90.

Referindu-se la fotbal, la „sportul rege”, a punctat, nostalgic: „Pe vremea mea, totul se făcea din pasiune și plăcere. Acum, interesele primează, rezultatul fiind pus înaintea spectacolului. În plus, potențialii spectatori, deranjați de unele jocuri de culise, nu prea mai vin la meciuri”.

Declarația era consemnată într-un cotidian brașovean în ianuarie 1995, pe când era antrenor secund la Tractorul Brașov! De atunci, după 25 de ani, nimic nou în fotbalul nostru. Exceptând, bineînțeles, mai noul COVID-19.

3 promovări consecutive cu 3 echipe diferite

În ultima parte a carierei, în anii 2000, Virgil Roșu a reușit trei promovări consecutive, cu trei formații diferite, însă toate din zona metropolitană a Brașovului: Tractorul Brașov, FC Ghimbav și Precizia Săcele. După care s-a retras liniștit și își petrece timpul alături de cei dragi și de nepoți, la pensiunea de familie aflată la intrarea în Brașov dinspre Predeal.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.