Restaurantele și locurile de joacă rămân închise și după 15 iunie

Restaurantele și locurile de joacă rămân închise și după 15 iunie

Locurile de joacă și restaurantele vor rămâne închise și după 15 iunie, întrucât virusul se transmite foarte ușor în spații închise și rămâne pe suprafețe, care sunt folosite în comun, după cum a explicat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre restricțiile care vor fi ridicate din 15 iunie, explicând de ce rămân în vigoare unele măsuri, cum ar fi închiderea restaurantelor sau a locurilor de joacă și interdicția spectatorilor la meciuri.

”Sunt spaţii închise. Încercăm o evaluare a spaţiilor deschise (terasele – n.r.) în care nu avem elementul de aeroflor. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele”, a afirmat Tătaru, întrebat de ce nu se redeschid și restaurantele din 15 iunie.

În ceea ce privește locurile de joacă, ministrul sănătății a explicat că există multe suprafeţe care sunt folosite în comun şi astfel se poate transmite virusul.

Despre meciurile care se vor juca fără spectatori, Tătaru a spus că „la bucuria unui gol o galerie nu poate păstra distanţare socială”.

”S-a ales această variantă, avem o lună cu reluarea antrenamentelor. În această perioadă am văzut şi meciuri amicale, urmează finalul campionatului, dar fără spectatori. Bucuria unui gol şi o galerie nu cred că poate păstra o distantare socială. Din discuţiile avute cu ministrul Sportului, am ajuns la această concluzie, noi am dat doar normele de aplicare în această competiţie”, susține Nelu tătaru.

Referitor la organizarea ceremoniilor religioase în interiorul bisericilor, Tătaru a spus că nu este luată în calcul de la 15 iunie

Alte articole:   HANDBAL: Încă trei transferuri la Corona Brașov (FOTO)

În ceea ce privește restricțiile care vor fi ridicate după data de 15 iunie, acestea au fost comunicate de către Klaus Iohannis:

  • Vor fi redeschise mall-urile, însă fără restaurante și locuri de joacă
  • Vor fi redeschise after-school-urile, creșele și grădinițele private
  • Va fi posibilă organizarea unor evenimente private cu un număr mai mare de participanți – 20 de persoane în interior, 50 la evenimente organizate în exterior
  • Vor fi redeschise sălile de fitness, cu respectarea unor norme foarte stricte
  • Vor fi redeschise piscinele exterioare, cu respectarea regulamentelor special.

Președintele Klaus Iohannis a spus că a luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă. Acest lucru se va decide zilele acestea.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.