blog-logo

Klaus Iohannis: „În continuare vor fi obligatorii distanţarea socială şi purtarea măştii în interior. O nouă relaxare, în două săptămâni!”

Klaus Iohannis: „În continuare vor fi obligatorii distanţarea socială şi purtarea măştii în interior. O nouă relaxare, în două săptămâni!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că dorește ca starea de alertă să fie prelungită într-o variantă „mai simplă, mai suplă”, care să presupună în continuare purtarea măștii în spații închise, distanțarea și măsuri de igienă. Președintele a explicat că fără acest instrument Guvernul nu poate interveni atunci când de exemplu apare un focar într-o localitate.

„Sunt politicieni care spun că trebuie să ne relaxăm cu totul și să vină cu dovezi specialiștii. Ce alte dovezi vor în afară de datele comunicate zilnic? 237 de noi cazuri, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Virusul e în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost. Una din două”, a mai declarat președintele.

Alte articole:   Se dă startul granturilor pentru capital de lucru. IMM-urile afectate de criza COVID-19 pot beneficia de 150.000 de euro

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Nu ne dorim acest lucru, nu ne-am dorit această pandemie. Eu sincer sunt foarte mulțumit că am avut o guvernare liberală cu care am putut gestiona această epidemie.

Acum din păcate nu s-a terminat, cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede de epidemie. Și azi avem peste 200 de cazuri. Este în continuare în comunitate virusul.

Eu nu-mi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile în vigoare toate. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior obligatorie, distanțarea, măsurile de igienă.

Fără această stare de alertă, miniștri nu mai pot emite ordine care să vină în sprijinul medicilor.

Alte articole:   Alte două şcoli din județul Brașov, în scenariul roşu

Măsurile de relaxare vor fi luate. nu ne gândim să se ne întoarcem în timp, dar trebuie să fim prudenți.

Eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. Aici e vorba de viața oamenilor și de o justă măsură, lucru pe care l-am solicitat și guvernului.

Sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, vom avea în două săptămâni o nouă fază de relaxare. Portul măștii, distanțarea, ordinele comune ale miniștrilor în domeniul medicinii, învățământului, sunt necesare în continuare. Ele reglementează, nu afectează viața oamenilor.

Alte articole:   Poliția Brașov: Metoda ”Vrăjitoria” vă poate lăsa fără bijuterii!

Fără acest instrument, niciun guvern nu poate reacționa. Gândiși-vă că apare un focar într-o localitate. Fără acest instrument Guvernul nu poate face nimic, nici să impună carantină.

Sunt politicieni care spun că trebuie să ne relaxăm cu torul și să vină cu dovezi specialiștii, Ce alte dovezi vor în afară de datele comunicate zilnic? 237 de noi cazuri, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Virusul e în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost. Una din două.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.