blog-logo

Americanii de la Purolite pleacă din România și nu mai poluează Țara Făgărașului

Americanii de la Purolite pleacă din România și nu mai poluează Țara Făgărașului

Un comunicat de presă rezumă, sec, plecarea companiei Purolite din România. Americanii de la compania care polua orașul Victoria, dar și împrejurimile, dau vina pe o companie românească, evident.

„Purolite S.R.L., societate parte a grupului american Purolite, anunță faptul că a încetat toate activitățile de producție din România începând cu data de 2 iunie a.c. Decizia luată este rezultatul imposibilității ajungerii la un acord comercial pentru epurarea apelor reziduale cu societatea Viromet SA, contract esențial pentru derularea în continuare a activității.

Purolite își exprimă pe această cale mulțumirea față de toți angajații și partenerii comerciali care au ajutat la succesul a 25 de ani de activitate în România. Investițiile companiei Purolite în România însumează peste 100 de milioane de dolari. Anual, Purolite a plătit în România taxe și contribuții în valoare de circa 5 milioane de dolari, a oferit locuri de muncă pentru 285 de profesioniști și a contractat servicii și materii prime de la numeroși furnizori locali.

Compania a oferit donații și sponsorizări către organizații și cauze locale în valoare de peste 50.000 de dolari în fiecare an, a susținut școlile din zonă și a ajutat spitalele din Țara Făgărașului și Brașov în timpul crizei COVID 19”

Cu alte cuvinte, Purolite și-a luat bagajele și a plecat că o firmă românească nu îi epurează apele toxice rezultate din procesul de producție. Ne-am fi așteptat la mai multă deschidere din partea unei companii pretinse partener al comunității: de ce nu și-a făcut o stație de epurare la standarde de calitate americane?

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

Este penibil să pretinzi că ai plătit taxe și contribuții statului român? Dacă ar fi funcționat vreodată în alt stat (în aceleași condiții de poluare) oare ce taxe și impozite ar fi plătit?

Să faci acte de caritate și apoi să te lauzi cu ele este ca și cum ai spune că ai plătit o mită comunității pentru răul făcut, iar 50.000 de dolari nu este o sumă care să fie demnă de cifra de afaceri a companiei.

CITEȘTE ȘI:

Victoria… „peștelui împuțit“!

Purolite, un plouator „cu mâinile curate”

Distribuie dacă îți place!
  1. Pe voi de ce nu va citeste nimeni?
    Sunteti oameni rai?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate