blog-logo

Anunț după 3 luni de epidemie!? Tătaru: Persoanele asigurate nu trebuie să plătească testul pentru COVID-19 la spitalele de stat

Anunț după 3 luni de epidemie!? Tătaru: Persoanele asigurate nu trebuie să plătească testul pentru COVID-19 la spitalele de stat

Este total anormal ca un pacient asigurat, bolnav cronic, să fie obligat de spitalele publice să facă testul COVID-19 pe banii lui, în laboratoare private, așa cum s-a întâmplat în mai multe spitale din țară. Asigurările au fost date marți seara de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la TVR, după 3 luni de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România.

„Un pacient care este asigurat și se adresează, cu o anumită patologie cronică chiar, unei unități sanitare publice nu trebuie să suporte această cheltuială a unui test pe care trebuie să-l facă” – a precizat Nelu Tătaru.

Declarațiile ministrului Sănătății vin după ce mai mulţi pacienţi au reclamat că pacienții la un spital de stat sunt internaţi numai dacă vin cu rezultatele testelor pentru COVID-19 făcute în privat, pe banii lor.

Alte articole:   MEC introduce declarații pe propria răspundere pentru elevi și profesori, că nu înregistrează sau distribuie cursurile online

Persoanele cu boli cronice sunt testate înainte de internarea în spital. Bolnavii cu alte afecțiuni susţin că ar fi primit recomandări de la medicii curanți să își facă testul pentru Covid-19, în privat.

Conducerea unităţii sanitare neagă acuzaţiile şi susţine că oamenii sunt testaţi gratuit înainte de internare, dar în limita capacităţii spitalului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.