blog-logo

Dr. Cîmpeanu, Spitalul Regina Maria: Răbdarea, atenția și concentrarea în interacțiunea cu pacientul sunt elementele care ne diferențiază

Dr. Cîmpeanu, Spitalul Regina Maria: Răbdarea, atenția și concentrarea în interacțiunea cu pacientul sunt elementele care ne diferențiază

Interviu cu Dr. Luminita Cimpeanu, director medical Spitalul REGINA MARIA Brasov

  • Care sunt provocarile directoratului unui intreg spital versus conducerea unei sectii ATI?

Consider ca responsabilitatea unui director medical este mult mai mare. Astfel, de felul in care stie sa-si exercite influenta depind calitatea si rigoarea actului medical in unitatea sanitara pe care o coordoneaza. In timp ce conducerea unei sectii implica de obicei organizarea activitatii unor subordonati – medici si personal medical de ingrijire, activitatea directorului medical se bazeaza in buna parte pe dialog si buna intelegere cu colegii medici din toate compartimentele spitalului, avand ca scop principal implementarea unor principii de echitate, necesitate, eficacitate, calitate si eficienta.

Nu impun, ci conving si am un dialog continuu cu echipele medicale. Pentru mine e o oportunitate si o onoare sa am o asemenea pozitie pentru ca sunt convinsa ca exigentele medicinii moderne presupun multidisciplinaritate integrata armonios sub coordonarea directorului medical al spitalului. Din alt punct de vedere, intre cele doua pozitii nu e nicio diferenta pentru ca ambele se subordoneaza interesului pacientului si asigurarii de conditii pentru un act medical impecabil.

  • Care sunt cele mai relevante calitati pe care trebuie sa le aiba un leader, din punctul dumneavoastra de vedere?

Eu cred ca este esential ca un leader sa aiba o viziune si, mai apoi, sa aiba incredere ca el poate sa o transforme in realitate. Alte calitati pe care le consider foarte importante sunt empatia si respectul fata de colegi, precum si capacitatea de a se inconjura de oameni de calitate, reusind in felul acesta sa asambleze si sa tina aproape o echipa cu care poate face minuni. In egala masura de importante sunt implicarea, energia, disciplina, controlul si autocontrolul.

  • Care sunt dotarile si tehnologia de care dispune spitalul pe care il conduceti – in contextul extinderii spitalului cu noile echipe si noile echipamente?

In noul spital Regina Maria din Brasov, sectiilor deja existente de Obstetrica-Ginecologie, Pediatrie si Neonatologie se adauga sectia de chirurgie multidisciplinara pentru functionarea careia a fost pregatit un nou bloc operator, ce dispune de 3 sali de operatie, precum si o noua sectie de reanimare cu 11 paturi. Referitor la amenajarea si extinderea spitalului, am sa incep cu sectia ATI (fiind zona mea de competenta maxima) care, printr-o organizare impecabila, trebuie sa asigure minimizarea riscului perioperator si managementul incidentelor.

Alte articole:   Meteorologii au anunțat că vremea va fi deosebit de rece în următoarele zile

Cele trei sali de operatie sunt echipate cu aparatura de ultima generatie care permite atat monitorizarea extensiva a functiilor vitale ale pacientilor de-a lungul interventiilor chirurgicale, cat si efectuarea unui spectru larg de operatii in conditii de maxima siguranta pentru pacientii nostri.

In calitate de director medical va comunic ca au fost facute investitii consistente, care permit desfasurarea la standarde de excelenta a activitatilor chirurgicale multidisciplinare, spitalul fiind pregatit sa realizeze operatii din specialitatile de neurochirurgie, ortopedie, urologie, chirurgie generala, chirurgie ginecologica si oncologica, ORL, avand un ambulatorul de specialitate dedicat.

Ne mandrim cu noutatile pe care vi le prezentam si in departamentul de Imagistica al spitalului nostru si anume dotarea cu inca un aparat RMN de ultima generatie, Siemens Altea (primul aparat de acest timp a fost montat un US in noiembrie 2019) care, in premiera pentru Romania, va pune la dispozitia pacientilor soft si echipament complet pentru explorarea imagistica a sanilor cu biopsie ghidata IRM, va putea efectua whole – body MRI cu antene ce acopera intreg corpul, explorare esentiala pentru patologie oncologica, angio RMN periferic.

Alte articole:   Atelier interactiv de tipărire în cadrul proiectului de la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu

Toate antenele sunt de ultima generatie, ele genereaza imagini cu rezolutie inalta, iar timpul de examinare este redus considerabil, intregul sistem fiind cel mai nou si mai complet echipament de imagistica din Brasov.

Noul laborator Regina Maria Brasov dispune de linia Atellica Solution – primul sistem modular din Romania, care este compus dintr- un modul de gestionare al probelor, doua analizoare de biochimie de mare viteza, un analizor de Imunologie care foloseste o tehnologie inovatoare de ultima generatie.

  • Care este strategia privind extinderea Spitalului REGINA MARIA Brasov?

Activitatea medicala a noului spital Regina Maria Brasov se va desfasura in doua aripi de cladire. Intr-una dintre aripi, vor lucra echipele medicale deja consacrate de Obstetrica Ginecologie, Neonatologie si Pediatrie, echipe a caror performanta este cunoscuta si apreciata de peste 9 ani de catre populatia Brasovului, in serviciul careia si-au pus energia si profesionalismul.

Cea de-a doua aripa deschisa va gazdui sectia de chirurgie multidisciplinara, in cadrul careia vor colabora chirurgi cu experiente si competente deosebite din specialitatile: Neurochirurgie, Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie generala, Chirurgie ginecologica.

Alte articole:   Grădina Zoologică angajează!

Impreuna cu echipa de Anestezie si Terapie intensiva, medicii nostri sunt pregatiti sa efectueze interventii chirurgicale variate si complexe, ingrijirea pacientilor fiind completata prin serviciile medicale asigurate de specialistii din ambulatoriul Regina Maria, laborator si departamentul de imagistica.
Avem echipe de asistenti foarte bine pregatiti si cu experienta, a caror munca este esentiala pentru ingrijirea continua a pacientilor.

Cu ajutorul lor, suntem increzatori ca pacientii nostri vor primi o ingrijire medicala completa. In viziunea mea, pacientul este un partener care trebuie sa fie implicat in procesul de insanatosire, consulturile si evaluarile preoperatorii reprezentand punctul de plecare in procesul de cladire a increderii dintre pacient si noi.

Rabdarea, atentia si concentrarea in interactiunea cu pacientul sunt elementele care ne diferentiaza.
Progresul stiintific si tehnologic fara precedent, desi incurajeaza in continuare si performanta individuala, face sa devina din ce in ce mai evidenta importanta muncii de echipa. Acum primeaza performata echipelor.

Regina Maria este una dintre cele mai mari retele de unitati medicale din Romania si am fost incantata sa constat cate idei bune pot fi generate cand discuti cu colegii din celelalte spitale din tara. Reteaua Regina Maria e in egala masura o scoala pentru medicii mai tineri si pentru cadrele medicale medii, iar noi, colegii cu experienta, ne-am facut un obiectiv principal din dorinta de a-i ajuta sa se dezvolte profesional.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate