blog-logo

O persoană din Brașov nu a respectat măsurile de autoizolare, a fost sancționată și plasată în carantină instituţionalizată pe banii ei

O persoană din Brașov nu a respectat măsurile de autoizolare, a fost sancționată și plasată în carantină instituţionalizată pe banii ei

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 31 de persoane sunt în carantină și 1.885 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din 331 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat peste 1.500 de persoane, precum și 6 agenți economici sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Alte articole:   Cod galben de instabilitate atmosferică, astăzi, la Brașov

■ A fost identificată o persoană care nu a respectat măsurile de autoizolare, fiind sancționată contravențional cu 1.000 lei și plasată în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

■ Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 9 amenzi contravenționale în valoare de 2.700 de lei, precum și un avertisment, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

■ Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

Alte articole:   Zilele comunei Cristian, la sfârșitul acestei luni

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.