blog-logo

Monica Anisie: În etapele speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se recunosc probele susținute în prima sesiune

Monica Anisie: În etapele speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se recunosc probele susținute în prima sesiune

Ministrul educației, Monica Anisie a declarat, duminică la digi24.ro, că în sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se recunosc probele susținute în prima sesiune.

Astfel, elevii care nu pot participa, din cauze medicale, la toate probele de la Evaluare Națională și Bacalaureat nu vor fi nevoiți să le repete, în cadrul sesiunii speciale, pe cele pe care le-au susținut.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a explicat Monica Anisie, duminică, la Digi 24.

Anisie a precizat că elevii care vor participa la a doua etapă a Evaluării Naționale nu vor fi prejudiciați în niciun fel cu privire la admiterea la liceu sau la facultate.

“Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a asigurat ministrul educației. De pildă, pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie”, a spus ministrul educației.

Ministrul Educației a mai precizat că elevii care se înscriu la un liceu din alt județ o pot face online.

Alte articole:   Mituri cu care se confruntă medicii în stomatologia pediatrică. Ce trebuie să știi pentru copilul tău
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate