blog-logo

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijire Medicală Maria din Sânpetru

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijire Medicală Maria din Sânpetru

Un focar de coronavirus a izbucnit violent laCentrul de Îngrijire Medicală Maria din Sânpetru. Este vorba despre 23 de cazuri confirmate, majoritatea în rândul bătrânilor.

Numărul cazurilor este posibil să crească rapid. Circa 130 de persoane lucrează sau sunt îngrijte în acest azil. Reprezentantul centrului, Florin Guran, ne-a declarat că tot personalul este testat periodic în privința infectării cu coronavirus.

Se pare că totul ar fi pornit de la o infirmieră, care a fost testată la Regina Maria, rezultatul a fost negativ, a venit la muncă, iar după două zile un alt test a venit pozitiv.

Locuitorii din Sânpetru spun că nu se știe cum funcționează respectiva unitate, pentru că în zonă planul de urbanism prevede doar locuințe și nu ar exista o aprobare pentru o astfel de unitate, existând suspiciuni că nu este în regulă nici autorizația de construcție, iar de aici toate celelalte avize de funcționare.

Referitor la această situație, Guran a precizat că a fost o eroare de cadastru în urmă cu mai mulți ani și pentru a se putea rezolva problema trebuie să se întâlnească circa 200 de proprietari de terenuri, pentru a se reface vecinătățile.

„Incepand cu data de 25 martie 2020, am decis ca spitalul nostru sa intre in carantina, inclusiv personalul, care va lucra 7 zile iar 14 zile vor sta acasa. Le multumim si pe aceasta cale, pentru efortul depus. Din nefericire am sistat internarile, exceptind persoanele care sunt testate pentru COVID 19 si bineinteles testul este negativ. Ne-am aratat disponibilitatea de a pune la dispozitia comunitatii un numar de 30 paturi bolnavi cronici, cu conditia ca acestia sa fie testati”, anunțaseră reprezentanții unității în 26 martie.

Distribuie dacă îți place!
  1. Primaria Sanpetru ce face?? se cunosc problemele de acolo ??? cum sunt tratati batrani acolo?? , cati „angajati” la negru sunt. Am avut o ruda acolo si pe chitanta apare o asociatie un ONG iar modul cum a fost tratat m-a ingrozit.

    Reply
  2. c-tin fagarasanu 12 iunie 2020, 9:27 AM

    spital ?!? pai ala este AZIL DE PERSOANE VARSTNICE care a functionat si functioneaza fara autorizatie ….Spital in Sanpetru 🙁 nimic de mirare daca unde afost aprobat azil sa deschis pina la urma pensiune sau pensiunii care de fapt sun azile 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.