blog-logo

Agenţii de turism sunt pregătiţi să reînceapă sejururile în străinătate din 15 iunie

Agenţii de turism sunt pregătiţi să reînceapă sejururile în străinătate din 15 iunie

Agenţii de turism sunt pregătiţi să reînceapă de la 15 iunie sejururile în străinătate, odată cu ieşirea din starea de alertă impusă de pandemia de COVID-19, în acest sens fiind programate deja şi primele curse charter către destinaţii precum Turcia, Grecia, Egipt sau Tunisia, potrivit agerpres.ro.

,,Mai sunt câteva zile până ieşim din starea de alertă şi nu putem să ieşim în afara graniţelor ţării şi trebuie să ne rezumăm la turismul intern, aşa cum e cazul şi excursiei noastre de astăzi. Aşteptăm data de 15 iunie, avem deja programate de pe 17 să începem şi turismul extern, cu primele curse către Grecia. Interesant este că oamenii au început să facă deja rezervări, inclusiv pentru turism extern şi sunt foarte mulţi dintre ei care aşteaptă să apară toate veştile din partea oficialităţilor pentru a şti exact cum se va desfăşura totul de pe 15 iunie încolo. Dar lumea vrea să călătorească. Odată cu ieşirea din starea de alertă aşteptăm să vedem care sunt noile reguli, măsuri, să vedem dacă va trebui să mai păstrăm purtarea obligatorie a măştii, sau vor fi alte măsuri ce se vor implementa. Eu nu cred că va fi foarte greu să păstrăm purtarea măştii în interiorul autocarului, spre exemplu, chiar dacă este vorba de mai multe ore de călătorie”, a declarat Cosmin Vasile, destinantion manager Grecia la Hello Hollidays.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

,,Au început să apară rezervările, cei care s-au panicat la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie şi au renunţat şi-au dat seama că nu este totuşi chiar aşa de gravă situaţia şi au început să-şi reactiveze rezervările. Sunt şi rezervări noi, e un trend ascendent, numai că toată lumea parcă aşteaptă să se mişte ceva. Eu cred că trebuie să continue turismul şi cu aceste reguli, nu mi se pare un impediment că trebuie să fim mai atenţi la igienă. Toate hotelurile şi-au impus noile norme, a fost ca un fel de reacreditare în condiţii coronavirus. La hotelurie cu all-inclusive s-au luat măsuri astfel încât să se păstreze dintanţa, nu se mai îmbulzesc turiştii să-şi pună singuri mâncare, îşi aleg şi li se aduce la masă. Eu cred că e un avantaj, eşti mai mult băgat în seamă, eşti mai bine tratat. Turiştii întreabă în ce condiţii se va desfăşura sejurul lor şi e normal să ştie dacă au voie să facă diverse activităţi. La locurile de joacă pentru copii sunt reguli mai stricte, dar în rest consider că turiştii sunt mai răsfăţaţi, pentru că sunt trataţi cu mult mai multă atenţie şi implicare din partea personalului, pentru ca turistul să se simtă în siguranţă. Iar în ceea ce priveşte preţurile, acestea au rămas neschimbate faţă de anul trecut. La noi primele curse vor începe pe 22 iunie, cu Antalya, apoi 24 iunie în Egipt şi 26 iunie, Tunisia”, a declarat pentru Agerpres Roxana Bacioiu, director al agenţiei de turism Kuşadasi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.