blog-logo

Vela anunță un program de 3,2 miliarde de lei pentru dotarea Sistemului Național de Urgență

Vela anunță un program de 3,2 miliarde de lei pentru dotarea Sistemului Național de Urgență

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, un program uriaş de dotare a Sistemului Naţional de Urgenţă, finanţat cu 3,2 miliarde lei bani europeni, potrivit adevarul.ro.

„Guvernul a adoptat o hotărâre prin care aprobă nota de fundamentare pentru efectuarea cheltuielilor proiectului de investiţii «Viziune 2020». Este vorba despre finanţarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile. Suma este de 3,2 miliarde lei, echivalentul a 681 milioane euro. Uniunea Europeană va susţine în lei echivalentul a 2,7 miliarde lei. Proiectul vizează creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie”, a anunţat Marcel Vela.

Raed Arafat a anunțat pe pagina sa de Facebook, încă din septembrie 2019, că „a fost semnat acordul cadru pentru încă 10 elicoptere uşoare, iar pentru 4 contractele subsecvente se semnează, achiziţia fiind finanţată din fonduri UE. Noile elicoptere, care urmează a fi livrate în aproximativ 18 luni, vor fi amplasate în mod deosebit în zonele montane în judeţele Braşov, Neamţ/Suceava şi Caraş Severin/Hunedoara, în urma unei analize care este în curs de realizare”.

Principalele achiziţii: 60 de autospeciale de descarcerare, 49 containere cu echipamente individuale de protecţie, 63 camioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, 276 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 33 de centre de comandă pentru puncte de comandă medii, 18 autoplatforme, 42 autospeciale de primă intervenţie pentru lucru cu apă la înaltă presiune şi hidroperforare, o navă multirol, 3 şalupe mutirol, un centru naţional de răspuns la dezastre unde va exista un centru de comandă la nivelul Capitalei, 12 elicoptere, dintre care 6 elicoptere uşoare, deja în procedură de achiziţie şi livrare, şi 6 elicoptere medii şi grele pentru uscat şi zona maritimă, în prezent în procedură de negociere competitivă, conform adevarul.ro.

Alte articole:   Ce trebuie să știi pentru a fi un maestru în vânzări

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.