blog-logo

Robert Chioveanu: ,,În caz de virus nu se închide tot restaurantul sau hotelul, dacă are circuite diferite”

Robert Chioveanu: ,,În caz de virus nu se închide tot restaurantul sau hotelul, dacă are circuite diferite”

În cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate, a declarat, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, scrie agerpres.ro.

,,Noi am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care oameni au fost diagnosticaţi în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat? Într-o unitate de procesare carne, unde avea şi tranşare şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte. Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali. Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv – n. r.) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu.

Alte articole:   VIDEO Accident la Patria. Cum a pătruns o mașină în intersecție, deși semaforizarea funcţiona

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate