blog-logo

Tătaru vrea să-și pună șefi la spitale, dar administrațiile locale să plătească funcționarea lor

Tătaru vrea să-și pună șefi la spitale, dar administrațiile locale să plătească funcționarea lor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, joi, că intenţionează preluarea coordonării medicale a spitalelor, aşa cum a fost pe durata stării de urgenţă, pentru a avea „o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”.

Din punct de vedere financiar, potrivit ministrului, unităţile medicale ar urma să depină în continuare de autorităţile locale. Tătaru explică faptul că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre o nouă măsură liberală de descentralizare a administrației prin centralizarea acesteia.

Ministrul Nelu Tătaru a explicat, joi, la Mioveni, la ce s-a referit când a vorbit despre preluarea spitalelor de la primării: ”Să preia coordonarea strict medicală. Subordonarea ordonatorilor de credite rămâne autorităţilor locale. Condiţia este ca noi să avem un management, o conduită şi o coordonare medicală centralizată pentru a putea desfăşura o activitate medicală şi de calitate, dar şi complexă”.

Alte articole:   Nereguli descoperite de ITM Brașov, în urma unor controale desfășurate în această lună

Ministrul a explicat că, pe durata pandemiei, s-a dovedit eficienţa măsurii ca spitalele să fie coordonate de către Ministerul Sănătăţii.

”Dacă în această pandemie nu aveam coordonarea, nu puteam, oricât aş fi mers eu pe fiecare spital, să aduc modificări acelui management şi gândiţi-vă că au fost focare importante”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri seară, la B1 TV, că liberalii iau în calcul modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, act normativ despre care actualul ministru susţine că a cunoscut o mie de modificări.
El a afirmat că unele spitale importante, aflate în coordonarea autorităţilor locale, ar putea trece în cea a MS.

Alte articole:   Peste 850 de cazuri de Covid-19, în județul Brașov

Pe durata stării de urgenţă, prin decretul prezidenţial, coordonarea spitalelor a trecut în la Ministerul Sănătăţii, ceea ce a permis instalarea unor manageri militari la anumite spitale, sau înlocuirea unor directori a căror activitate a fost considerată nesatisfăcătoare.

Guvernul ar fi vrut ca situaţia să fie în vigoare şi pe durata stării de alertă, dar PSD a criticat vehement această decizie, acuzând numiri politice.

Parlamentul, la încuviinţarea stării de alertă, a trecut din nou spitalele în subordinea autorităţilor locale, unii manageri, schimbaţi de Nelu Tătaru, fiind înlocuiţi din funcţie de către preşedinţii de Consilii Judeţene conduse de PSD. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.