blog-logo

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru crede că vaccinarea anti-coronavirus ar trebui să fie opțională, nu obligatorie, precum se întâmplă în cazul vaccinului antigripal.

Tătaru spune că imunizarea se poate face trecând prin boală sau vaccinându-ne.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, spune că este recomandabil ca populația să se vaccineze împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, însă „nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”.

„Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-COVID, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru.

Ministrul a precizat, în același context, că susține legea privind vaccinarea obligatorie.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un gălățean și-a făcut praf bicicletele la parcarea subterană de la AFI (Video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.