blog-logo

Granturi de două mii de euro pentru firmele cu un singur angajat

Granturi de două mii de euro pentru firmele cu un singur angajat

IMM-urile vor avea la dispoziție un miliard de euro, sub formă de granturi nerambursabile, în viitorul pachet de relansare economică pregătit de guvern, iar companiile cu un singur angajat (care e și patron) vor putea primi câte un ajutor nerambursabil de 2.000 de euro, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru G4Media.ro.

,,La nivelul guvernului, lucrăm să integrăm un pachet de relansare economică pe 5 ani. Vor fi măsuri pe termen scurt, luate anul acesta, și măsuri pe viitorii patru ani.

Pe termen scurt, va exista, la Ministerul Economiei, un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro, fresh money. Va fi împărțit în trei proiecte:

– 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant
– 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente
– 100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă. Sunt foarte multe în această situație
”, a spus Popescu.

Alte articole:   Salariile nete au scăzut în majoritatea domeniilor, în primele trei luni ale anului

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.