blog-logo

Gura păcătosului: Guvernul vrea distanțare socială, nu fizică…

Gura păcătosului: Guvernul vrea distanțare socială, nu fizică…

Încep prin a spune că lui Ludovic Orban și găștii lui guvernamentale i se cam fâlfâie de popor, de criză, de covid, iar pandemia a venit mănușă pentru planul de a pune stăpânire pe România. Nu că pesediștii s-ar fi zdrobit de dragul românilor….

Înainte de explozia epidemiei coronavirusiene în Românai, grija Guvernului și a președintelui Klaus Iohannis nu era pregătirea infrastructurii sanitare pentru ce urmează, achziția de consumabile medicale, aparatura etc.

Nu, în niciun caz. La vremea aia se luptau cu anticipatele, din cauză că PNL minoritar la putere în câteva luni se duce în cap în toate sondajele şi trebuia să se profite de valul de simpatie cu care a fost cadorisit după demiterea din funcție a ruşinii naţionale care a fost Viorica Dăncilă.

Așa că Orban & Co a fost prins nepregătit de pandemie. Trecem peste bâlbele și modul cum erau anunțate ordonanțele militare pe modelul zmeului care arunca buzduganul înainte spre casă să își anunțe venirea. Una dintre acțiunile subversive cele mai periculoase ale Guvernului a fost decredibilizarea presei. În bloc. Informați-vă din surse oficiale. Vreme de trei decenii postrevoluționare, niciun guvern nu și-a permis acest lucru.

Alte articole:   Un candidat a fost eliminat din examen, astăzi la Brașov, după ce a fost prins cu un dispozitiv electronic

Dar, acum, era stare de urgență, reguli militare. Presa a fost minimalizată, iar toți feisbuciștii băloșesc cu calificativul „fake news” postările care nu le convin.

După care, același Guvern vine să cumpere presa, pe motiv de campanie publicitară de informare a cetățenilor ce măsuri sunt luate în continuare din cauza pandemiei, dar cu recunoașterea faptului că banii se dau, de fapt, ca sprijin financiare pentru presă. Corect ar fi fost să fie susținuta presa prin scutirea de plăți și impozite la salarii, până la un anumit nivel, așa totul se rezumă la o mituire în masă.

Practic, Orban își face imagine lui și miniștrilor PNL pe bani publici, în perioada dinaintea alegerilor locale şi parlamentare. Asta dacă cineva mai avea vreo îndoială.

O altă marotă pe perioada stării de urgență și de alertă este „distanțarea socială”. După cum scriam și în titlu, gura păcătosului adevăr grăiește: PNL cu Orban și Iohannis în frunte vor distanțare socială, nu fizică. Pe ei, demonstrat lucru, nu îi interesează să stăm noi la o depărtare de 2 metri unul de altul…

Alte articole:   Zilele comunei Cristian, la sfârșitul acestei luni

SOCIÁL, -Ă, sociali, -e, adj. 1. Creat de societate, propriu societății; care este legat de viața oamenilor în societate, de raporturile lor în societate sau față de societate; care privește societatea omenească. 2. Propriu unui anumit tip de societate; legat de apartenența la o anumită categorie socială, la un anumit grup social. [Pr.: -ci-al] – Din fr. social, lat. socialis.

Orban a dovedit, cu multă trufie, că el și acoliții lui aparțin unei anumite categorii sociale, iar prostime din altă pătură a societății. Poza de la petrecerea unde s-a mâncat, s-a băut și s-a fumat într-un birou cu un nivel de securitate zero al Guvernului (vorba vine securitate acolo dacă se pot face poze într-un perimetru unde nici musca nu are voie sa zboare de capul ei), este doar ce a ajuns la public. Credeți că nu s-a mai fumat, nu s-a mai băut în birourile de la Palatul Victoria și înainte de acest moment?

Alte articole:   Festivalul tomatelor şi al biodiversităţii, la Biblioteca Județeană

Aceasta este opulenţa afişată de un Ivan obraznic, suit pe divan pe mâna corupţiei din PSD. Căruia i s-a dat nas de către un popor pe care l-a închis în case luni de zile, un popor căruia i-a pus botniţe când îndrăznea să meargă după pâine, căruia nici la pescuit nu îi dă voie să bea o bere nici la ora asta! Un popor ai căror morţi din cauza infecţiei cu coronavirus au ajuns nişte numere, precum deţinuţii din lagărele de concentrare naziste.

Aceasta este dintanţarea socială dintre PNL, Guvernul Orban și popor. Şi închei cu o concluzie în versuri:

  • Te-ai distanţat atât de sus,
  • Tu, Orbane, Ludovic!
  • Încât să nu te miri că pari,
  • De jos, atât de mic…
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.