blog-logo

Propuneri pentru 15 iunie: deschiderea mall-urilor și renunțarea la izolare

Propuneri pentru 15 iunie: deschiderea mall-urilor și renunțarea la izolare

Începând din 15 iunie, românii s-ar putea bucura de noi măsuri de relaxare. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a precizat ca autoritățile ar putea decide renunțarea la cele 14 zile de izolare pentru cei care se întorc din străinătate. Și tot de la jumătatea lunii iunie s-ar putea redeschide mall-urile, a mai spus membrul Guvernului.

Deschiderea sezonului turistic şi implicit a liberei circulaţii ar putea să le permită autorităţilor să dispună la renunţarea izolării pentru românii care se întorc în ţară după vacanţe.

„Eu sunt optimist că, începând cu 15 iunie, nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare. Vrem să relaxam și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică”, a explicat ministrul Virgil Popescu, luni seară, la TVR.

Alte articole:   Bărbat reținut în urma unor percheziții care au avut loc, ieri, la Brașov!

În plus, începând din 15 iunie și iubitorii de shopping s-ar putea bucura de redeschiderea spaţiilor comerciale. Înainte de o decizie clară în acest sens, ministrul Economiei a anunţat că va avea o întâlnire cu reprezentanţii mall-urilor pentru a aflat şi punctul lor de vedere.

”Mi s-ar parea normal ca dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să ajungem să relaxăm inclusiv condițiile din mall-uri, să putem permite deschiderea magazinelor mari. Eu sunt optimist că, la finalizarea acestei etape de două săptămâni, evaluarea va fi pozitivă și că numarul de cazuri va fi scăzut”, a mai spus ministrul Economiei.

Spaţiile comerciale mari au fost închise încă din luna martie, ca parte din măsurile pentru a bloca răspândirea pandemiei de coronavirus.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate