blog-logo

Jandarmii din Brașov au aplicat 13 amenzi în valoare de aproximativ 5.000 de lei

Jandarmii din Brașov au aplicat 13 amenzi în valoare de aproximativ 5.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 19 persoane sunt în carantină și 1.761 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.


Două persoane au fost transferate la centrul de carantină, sub pază, din cauză că nu au respectat condițiile autoizolării la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală și-au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.


Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 340 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 980 de misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, atragând atenția că numai împreună și respectând aceste reguli vom reuși să depășim cu bine situația creată de pandemie.

Alte articole:   Până în 29 aprilie mai pot fi luate tichetele din cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori''

■ Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 13 amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

■ Reamintim că din data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații menite să evite răspândirea epidemiei de COVID-19. Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Alte articole:   Magazinele și piețele din toată țara vor fi deschise, astăzi și vinerea viitoare, până la ora 20, indiferent de rata de infectare

■ Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate