Femeie din Ticuș, atacată cu drujba de un vecin

Femeie din Ticuș, atacată cu drujba de un vecin

Un bărbat din localitatea brașoveană Ticuș este cercetat de polițiști pentru “lovirea sau alte violențe” după ce a rănit cu drujba o vecină.

Incidentul s-a petrecut miercuri seara, în satul Ticuș, când pompierul voluntar Erwan Joliff, cunoscut ca francezul din Cobor a fost înștiințat despre caz și trimis să evalueze situația.

Bărbatul care este absolventul unui curs de prim ajutor, a povestit despre caz pe Facebook.

,,În seara asta (n.r. miercuri, 27 mai) am fost anunțat de centrul operational ISU Brasov de un incident în Ticuș, implicând o persoană de sex feminin rănita cu o drujbă. Am fost trimiși să evaluam situatia, căci persoana respectivă a precizat ca nu vrea sa fie transportată la spital. Am ajuns după 13 minute și am găsit o femeie bătrână care a fost agresată de un individ cu o drujbă și rănită la nivelul abdomenului. Din fericire, ranile provocate de lanțul drujbei erau relativ superficiale, dar agresiunea putea sa aibă un curs mult mai dramatic dacă drujba ar fi atins persoana cu câteva centimetri mai departe.

Am acordat primul ajutor și păstrat legatura cu dispeceratul să le transmitem toate datele despre situatia întâlnită. Poliția investighează mai departe cazul. Ce s-a întâmplat în seara asta din punctul de vedere al serviciilor de urgență în comuna noastră mi se pare exemplar ca eficienta și economia de resurse. Bine ar fi să se întâmpla mereu așa : rapiditate intervenției și folosirea resurselor stricte necesare, fără risipă. Dacă nu am fi existat ar fi trebuit sa se deplaseze o ambulanța din Rupea sau Făgăraș cu tot ce însemna ca cheltuieli pentru stat.

Am zis și ma repet : intervențiile pompierilor voluntari in mediul rural, pe partea de primul ajutor, ar trebuie sa fie normalitate. Din pacate, la moment actual, în România, ce facem noi ca pompieri voluntari, este absolut o noutate și multi inca nu accepta lucrul asta.

Păcat, pentru că este cel mai eficient din toate punctele de vedere, atât pentru statul român cât și in interesul victimelor. În zona noastră, se pare ca începem sa dovedim lucrul asta. Sper să înțeleagă și mai bine lucrul asta cei din București. Să-și dea seama că și în România se poate, și să dezvolte astfel de proiecte peste tot unde sunt oameni gata să se implice. Ar fi un real progres”, a scris pompierul voluntar.

Potrivit IPJ Brașov, în acest caz, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “lovirea sau alte violențe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Alte articole:   VIDEO Ce le-a spus ministrul Mediului braşovenilor veniţi la poarta depozitului ecologic despre mirosul insuportabil
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.