„Pantofi de distanțare socială”, concepuți de un atelier din Cluj (Foto)

„Pantofi de distanțare socială”, concepuți de un atelier din Cluj (Foto)

Un meșter din Cluj, a povestit pentru publicația dejeanul.ro cum pandemia l-a determinat să realizeze încălțămintea ideală care să ne asigure distanțarea socială, atât de mult invocată de specialiștii în combaterea pandemiei de Covid-19.

Grigore Lup a simțit pe propria piele cum pandemia de COVID-19 i-a afectat și lui afacerea și a înțeles încă din primul moment că – mai ales acum când restricțiile s-au relaxat – e necesară păstrarea distanțării de siguranță pentru a putea trece mai repede peste această criză. Astfel, meșterul de 55 de ani a creat colecţie inedită de încălţăminte: „Pantofi de distanţare Socială”.

„Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă regulile, deși reguli sunt peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se băgă, domnule, aproape de tine, parcă îți suflă în ureche. Am zis: hai să fac, domnule, niște pantofi astfel încât cei care nu respectă regulile să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță”, a povestit amuzat Grigore Lup.

În atelierul său a inventat „pantofii de distanțare socială”, a căror mărime începe de la numărul 70. În acest mod, cei care se încumetă să îi încălțe sunt obligați să păstreze o distanță de cel puțin jumătate de metru, atunci când interacționează cu alte persoane.

Alte articole:   Mînzatu: Accesul la tehnologie al elevilor vulnerabili este crucial pentru a asigura acces egal la educație

Încălțămintea este extrem de ușoară și nu trebuie foarte multă îndemânare pentru a te plimba cu ei pe stradă.

Prețul pantofilor este pe măsură, aproximativ 500 lei.

Foto: dejeanul.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.