Noi „vedete” au ajuns în viitorul Parc Dendrologic din Noua

Noi „vedete” au ajuns în viitorul Parc Dendrologic din Noua

Pinul din Chile și chiparosul de Athos sunt două dintre speciile exotice care vor putea fi admirate pe viitor în Parcul Dendrologic din Brașov. Ambele specii au povești interesante pe care ne dorim să le putem spune celor care vor vizita, peste ani, parcul dendrologic al Brașovului.

Despre Chiparosul de Athos, legenda spune că a fost plantat de către călugări, în jurul mănăstirilor. Așa se face că, și acum, arborii străjuiesc, de exemplu, Mănăstirea Dohiariu, ctitorie a voievodului Alexandru Lăpușneanu.

Pinul chilian, în schimb, deși este arborele național din Chile, el își are originile în Brazilia și se regăsește deopotrivă și în Argentina, în anumite zone.

„Ambele specii au ajuns recent în pepiniera Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, cu sprijinul partenerilor noștri de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere. Acum, în pepiniera noastră sunt trei puieți de chiparos de Athos (Cupressus sempervirens) și doi de pin chilian (Araucaria Araucana), pentru aclimatizare. După această această perioadă, care poate dura și doi-trei ani, ei vor fi plantați în parcul dendrologic. Vreau să asigur braşovenii că dinamica din Parcul Dendrologic este foarte mare şi permanent vom îmbăgăţi oferta acestuia, cu ajutorul colaboratorilor noştri”, ne-a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt.


În această primăvară, în Parcul Dendrologic Kronstadt au fost plantați peste 200 de arbori din 50 de specii. Campania de plantări va continua și la toamnă, poate cu ajutorul vostru.

Alte articole:   Se întrerupe curentul în mai multe localități din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.