blog-logo

Guvernul joacă alba-neagra cu investitorii români, pe banii lor

Guvernul joacă alba-neagra cu investitorii români, pe banii lor

Prin Ordonanța militară nr. 4 din 29 martie 2020, art. 10, s-a decis că, pe perioada stării de urgență, se autorizează Centrul de cercetări științifice medico-militare, Centrul de cercetare științifică pentru apărare și ecologie, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor.

În acest context, zeci de antreprenori români, au investit şi şi-au reorientat producţia către biocide, pentru a răspunde crizei generate de epidemie. Evident, cu respectarea cerinţelor de a fi autorizate de către instituţiile de mai sus. Alţi antreprenori români, din HORECA de exemplu, dar şi manageri din spitale, primării etc., pentru a face dezinfecția, au cumpărat aceste produse.

Alte articole:   36 de percheziții la Brașov, pentru fapte de corupție

Problema este aceea că, un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi ANSVSA, emis în 25 mai, având în vedere noile reglementări de la 1 iunie, aruncă toate eforturile anterprenorilor români în aer: marii gânditori de pe malul Dâmboviţei spun că nu sunt valabile decât biocidele aflate în Registrul național al produselor biocide, coincidență sau nu, majoritatea de import.

Cu alte cuvinte, o bătaie de joc incredibilă la adresa românilor care au făcut eforturi să producă biocide, dar și a celor care le-au cumpărat și acum nu le pot folosi. Mai mult, Guvernul are și o grijă: imediat să facă controale și să dea amenzi…

Alte articole:   Elevii olimpici din școlile particulare vor primi burse de performanță

Ori este o scăpare legislativă, cei care au emis ordinul nu și-au dat seama de această neconcordanță, pentru că produsele avizate de Cantacuzino nu sunt pe listă, ori este o făcătură în interesul…

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al ANSVSA îl puteți descărca AICI!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.