blog-logo

Google şi eBay au blocat 97 de milioane de anunțuri publicitare frauduloase cu produse legate de coronavirus

Google şi eBay au blocat 97 de milioane de anunțuri publicitare frauduloase cu produse legate de coronavirus

În urma apelului Comisiei Europene, autoritățile pentru protecția consumatorului din UE au găsit 142 de site-uri care promovau produse cu presupuse efecte de vindecare sau presupuse efecte preventive împotriva coronavirusului, conțineau afirmații inexacte cu privire la penuria de produse, au fost suspectate de practici neloiale pentru a obține prețuri excesive, potrivit digi24.ro.

Platformele Google și eBay au blocat sau eliminat peste 97 de milioane de anunțuri publicitare și listări de produse care încălcau normele UE.

,,În cadrul angajamentului său de a proteja consumatorii online, Comisia Europeană a coordonat o acțiune de verificare a site-urilor web, cu scopul de a afla care dintre acestea expun consumatorii din UE unor conținuturi care promovează afirmații false sau produse contrafăcute în contextul pandemiei de coronavirus.

Alte articole:   18 aprilie: 71 de cazuri noi de COVID, la Brașov

Rezultatele arată că, în urma apelului lansat de Comisie, platformele au eliminat sau blocat milioane de anunțuri publicitare sau listări de produse înșelătoare. Acțiunea de verificare – efectuată de Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor (CPC) – a constat din două părți: o examinare de înalt nivel a platformelor online și o analiză aprofundată a unor anunțuri publicitare și site-uri web specifice referitoare la produse foarte solicitate din cauza coronavirusului”, potrivit unui comunicat transmis de Comisia Europeană.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate