blog-logo

Din toamnă, mai puțini elevi într-o clasă, iar unele discipline vor fi susținute online

Din toamnă, mai puțini elevi într-o clasă, iar unele discipline vor fi susținute online

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, miercuri seară, la Digi24, că nu consideră posibil scenariul ca din toamnă clasele de elevi să mai aibă peste 30 de elevi, luându-se în calcul ca o parte a activităţilor să fie derulate online.

Întrebată dacă crede că din toamnă se va putea reveni la clase cu peste 30 de elevi, ministrul a spus că trebuie să se ia măsuri astfel încât, de la toamnă să se reducă numărul de copii la clasă.

”La acest moment, scenariul acesta nu îl văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi la clasă. Trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în aşa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”, a răspuns Anisie.

Ministrul Educaţiei a precizat că se lucrează la scenariul în care o parte dintre activităţile didactice să fie susţinute online, iar pentru asta Guvernul va alocat bani pentru achiziția de tablete pentru elevii din medii defavorizate.

”MEC se pregăteşte şi pentru un astfel de scenariu. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru a cumpăra tablete pentru copiii din mediile dezavantajate şi tot MEC pregăteşte Ghiduri metodologice pentru profesori şi cursuri de formare pentru a se familiariza cu acest tip de predare”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului

Alte articole:   Crivineanu: Nici în acest an Primăria nu vrea să bucure toți brașovenii cu iluminatul festiv de sărbători

Referitor la pregătirile pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Ministrul Monica Anisie a precizat că se discută cu specialiştii Institutului de Sănătate Publică pentru a putea răspunde la toate întrebările părinţilor şi elevilor.

Aceasta a reiterat ideea că, dacă se depăşeşte temperatura de 37,3 este bine să nu intre în şcoală elevul sau cadrul didactic respectiv.

Întrebată dacă va avea a doua şansă de a susţine examenul un copil care nu poate intra din cauză că are temperatura mai mare, Anisie a răspuns:

 ”Da, există această a doua şansă. Noi la MEC (…) ne-am gândit că ar putea exista o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuşi să intre şi să fie izolaţi de toti ceilalţi, să susţină probele sau, pur şi simplu, pot sa proba mai târziu, cu subiectul de rezervă cum s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi”.

O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19.

Alte articole:   O antreprenoare româncă a lansat propria linie de ochelari de protecție la calculator
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.