Tătaru a anunțat când vom putea reveni la o viață “cvasi-normală”

Tătaru a anunțat când vom putea reveni la o viață “cvasi-normală”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a anunțat, marţi seară, că România se află pe panta descendentă a epidemiei de nou coronavirus, iar românii vor putea avea o viaţă ”cvasi-normală” la finalul lunii iulie – începutul lunii august, fiind în continuare importantă păstrarea distanţei fizice.

Tătaru a precizat că numărul de cazuri este în scădere, situaţia din ultimele două săptămâni urmând a fi evaluată vineri. Tot atunci se vor stabili toate activităţile care se vor relua şi condiţiile în care se va face acest lucru, potrivit News.ro.

”Suntem într-un moment în care, dacă păstrăm acelaşi trend, ne putem gândi de la 1 iunie la un al doilea set de relaxări. Avem cam o săptămână de când suntem pe acea pantă descendentă. (…) În următoarea perioadă ne gândim ca acele spitale suport care nu mai au cazuri să le redăm patologiei non-Covid”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că măsurile de relaxare luate până acum de către autorităţile române ”au putut fi uşor controlabile”.

”Asta nu înseamnă că am terminat cu precauţia, precauţia trebuie să rămână”, a mai afirmat Tătaru.

Ministrul a precizat că, în cazul în care panta se va menține, românii vor avea o viaţă ”cvasi-normală” la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august.

Când se deschid terasele și plajele

Referitor la deschiderea teraselor din 1 iunie, ministrul a precizat că măsura va fi luată la nivel naţional, cu păstrarea unei distanţe fizice de siguranţă, iar clienţii vor avea acces pe bază de rezervare.

„Păstrăm aceeași distanțare socială. Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecții. (…) De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a reiterat ideea redeschiderii plajelor la 15 iunie, ”dacă lucrurile merg normal”.

Alte articole:   VIDEO Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, vizită la rampa ecologică a Brașovului

Tătaru a precizat că vineri va exista şedinţa de evaluare a primelor două săptămâni de la ieşirea din starea de urgenţă şi se vor stabili următoarele măsuri care vor fi relaxate, odată cu ordinele de ministru care să stabilească condiţiile în care pot fi derulate aceste activităţi.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.