Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituții publice sau firme

Ministerul Sănătății: Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituții publice sau firme

După scandalul termometrizării, mai multe supermarketuri au renunțat la măsurarea temperaturii clienților, însă Ministerul Sănătății reamintește că suntem în stare de alertă și subliniază faptul că trebuie respecate măsurile de protecție pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății precizează că măsurarea temperaturii la intrarea într-un spațiu închis – instituție publică, spațiu comercial, unitate de prestare a serviciilor – este obligatorie în perioada stării de alertă.

Ministerul amintește că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

„Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis”, se arată în comunicat.

Ministerul menționează că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

„Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, se mai arată în comunicat.

Nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2.500 de lei.

Alte articole:   Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor online
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.