blog-logo

ANAF turează motoarele pentru începerea popririlor bancare

ANAF turează motoarele pentru începerea popririlor bancare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a vorbit despre ceea ce se va întâmpla de pe 14 iunie. Intră în funcțiune noul sistem. Concret, de pe 14 iunie se vor relua popririle bancare pentru datorii fiscale. Acestea au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

În plus, tot de pe 14 iunie,  va deveni funcțional sistemul e-Popriri, un sistem ce implică o înființare și o ridicare mai rapidă a popririlor bancare, dar și reținerea din conturi numai a sumelor datorate, fără a se mai depăși sumele trecute în titlurile executorii.

Ce spune ANAF

„Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență,  măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.).

Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, a spus Serviciul comunicare, relații publice și mass media din cadrul ANAF.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

e-Popriri ar fi trebuit să fie funcțional de pe 27 martie

Pandemia de coronavirus a amânat lansarea sistemului e-Popriri. La data înc are aceasta trebuia să devină funcțională, România era deja în stare de urgență.

Aplicația e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare, astfel încât popririle să se instituie și să se ridice în timp real, dar și să se evite situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate