blog-logo

Un şofer băut a refuzat să i se recolteze probe biologice

Un şofer băut a refuzat să i se recolteze probe biologice

La data de 25 mai 2020, în jurul orei 16.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat pe VO1K din mun. Brașov, jud. Brașov, un bărbat, în vârstă de 27 ani, care conducea un autovehicul fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.


,,Tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice, respectiv pentru depășirea vitezei maxime admise pe acel sector de drum.


La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Alte articole:   Accident cu victimă, acum, în municipiul Brașov!


În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Braşov, subcomisar Alin Ivan.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate