blog-logo

Modernizarea drumului Bunești – Viscri – Dacia, finalizată în acest an

Modernizarea drumului Bunești – Viscri – Dacia, finalizată în acest an

Modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia, în lungime de 15,06 km, se apropie de sfârşit. Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a verificat ieri stadiul proiectului şi s-a deplasat împreună cu primarul din Buneşti la podul aflat în execuţie în localitatea Buneşti, a cărui dare în folosinţă este programată pentru luna iulie 2020.

În acest moment, proiectul de modernizare şi reabilitare a DJ 104 L a ajuns într-o fază foarte avansată. S-au efectuat lucrări de lărgire a porţiunii carosabile, reparaţii la terasamente şi podeţe, consolidări şi ziduri de sprijin, iar partea carosabilă a fost refăcută în cea mai mare parte.

Pornind din satul Dacia, drumul este terminat până la limita cu intravilanul satului Viscri. Aici, pe o lungime de 760 de metri, lucrările sunt sistate momentan, urmând să fie reautorizate în conformitate cu soluţia impusă de avizul Direcţiei pentru Cultură a judeţului Braşov, care prevede pavarea cu piatră cubică.

Alte articole:   Şcolile ar putea rămâne închise şi după vacanţa de două săptămâni

Din Viscri, drumul este gata până în jurul kilometrului 13, unde există o alunecare de teren pentru care este în curs achiziţia execuţiei lucrării. Mai departe, drumul este finalizat până în Buneşti, la kilometrul 14+730 metri, unde este amplasat podul menţionat anterior.

„Sunt toate premisele ca până la sfârşitul acestui an toate lucrările prevăzute în proiect să fie terminate. Acest proiect, în valoare de peste 24,4 milioane de lei, a fost finanţat iniţial în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi apoi am reuşit să-l continuăm pe Programul Operaţional Regional 2014-2020. Sunt mulţumit de modul cum se lucrează pe şantierele deschise în întreg judeţul şi am certitudinea că odată cu terminarea lor vom avea o infrastructură care să satisfacă nevoile comunităţii judeţului Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.