blog-logo

Liderul clanului Alexa a primit mandat de arestare în lipsă

Liderul clanului Alexa a primit mandat de arestare în lipsă

Magistrații Tribunalului Brașov au admis astăzi cererea procuroriilor DIICOT de a emite mandat de arestare în lipsă, pe numele lui Cătălin Alexa, șeful clanului cu același nume. Alături de el, un alt membru al grupării a primit mandat de arestare în lipsă: Adrian Dumitru Redenciuc.

Iată soluția instanței: „Admite propunerea formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr 21D/P/2020 şi în consecinţă: I. În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 alin 1 lit a) şi alin 2 Cod procedură penală, art. 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, în lipsă faţă de inculpaţii: – ALEXA CĂTĂLIN – sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – „constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor”, prev. de art. 367 alin. 1 din Codul penal, – „spălarea banilor”, prev. de art. 49 alin. 1 lit. b din Legea nr. 129/2019, – complicitate la „acces ilegal la un sistem informatic”, prev. de art. 48 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 360 alin. 1, 2 şi 3 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal, – complicitate la „efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, prev. de art. 48 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 250 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal, – complicitate la „operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice”, prev. de art. 48 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 365 alin. 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal, fiecare cu aplicarea art. 43 alin. 5 din Codul penal, toate în condiţiile art. 38 alin. 1 din Codul penal toate în condiţiile art. 38 alin. 1 din Codul penal şi – REDENCIUC ADRIAN-DUMITRU – sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: – „aderare la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi de spălarea banilor”, prev. de art. 367 alin. 1 din Codul penal, – „spălarea banilor”, prev. de art. 49 alin. 1 lit. b din Legea nr. 129/2019, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (2 acte materiale), pentru o perioadă de 30 de zile, de la data punerii în executare a prezentelor dispoziţii. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă, pe numele inculpaţilor”

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cei doi sunt arestați în prezent în afara țării. Emiterea mandatului în România a fost solicitată de procurori întrucât, în momentul în care nu se mai poate prelungi mandatul de arestare din altă țară, atunci intră în funcțiune cel emis în țară, iar cei doi indivizi vor fi imediat reținuți și exrădați în România.

CITEȘTE ȘI:

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate