Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizării conexiunii feroviare cu Aeroportul de la Ghimbav

Licitație reluată pentru Studiul de Fezabilitate necesar realizării conexiunii feroviare cu Aeroportul de la Ghimbav

Societatea Română de Căi Ferate a publicat astăzi în sistemul electronic de achiziții publice anunțul pentru contractarea serviciilor de realizare a Studiului de Fezabilitate necesar construirii conexiunii feroviare cu Aeroportul Internațional de la Ghimbav.

Valoarea totala estimată este de 1.200.000 de lei, iar termenul limită de depundere a ofertelor este 29 iunie 2020, ora 15.00.  Durata de realizare a documentației era estimată la 12 luni.

Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara. Linia de racord va avea accesibilitate directă în aeroport şi dinspre Făgăraş, oferind astfel posibilitatea de conectivitate la aeroport şi a pasagerilor din zona Sibiu şi Țara Făgăraşului.

Licitația pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov a fost anulată săptămâna trecută

Săptămâna trecută, CFR SA a anulat licitația privind studiul de fezabilitate pentru calea ferată spre Aeroportul Brașov, lansată la începutul lunii martie. Potrivit anunțului din sistemul electronic de achiziții publice, CFR a anulat procedura, după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme.

Alte articole:   HANDBAL: Încă trei transferuri la Corona Brașov (FOTO)

„Sunt întrunite condițiile prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor sectoriale în ceea ce privește întrunirea condițiilor necesare pentru anularea procedurii de atribuire, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, astfel comisia de evaluare stabileste anularea procedurii de licitație deschisă, având ca obiect Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: «Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav» SRCF Brașov”, au motivat decizia oficialii companiei feroviare.

Regionala de Căi Ferate Braşov a primit o singură ofertă de la o firmă interesată de acest proiect, și anume Consis Proiect SRL.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.