blog-logo

Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2020-2021

Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual pentru anul școlar 2020-2021

Calendarul admiterii în învățământul profesional și dual a fost publicat vineri noaptea în Monitorul Oficial, prin Ordinul 4.325 din 22 mai 2020, potrivit edupedu.ro.

Potrivit Ordinului, prima etapă înscrierii elevilor care au terminat clasa a VIII-a și care vor să învețe o meserie, dar să aibă și bursă pe timpul școlii, începe pe 29 iunie și va dura până pe 6 iulie.

Elevii vor completa fișele de înscriere și dosarele la școlile lor gimnaziale, iar acestea vor depune dosarele elevilro la școlile alese de aceștia.

Calendar admitere în învățământul profesional 2020-2021

În data de 27 mai 2020, școlile gimnaziale și cele profesionale afișează oferta educațională pentru învățământul profesional de stat, pe domenii de pregătire și calificări profesionale

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Transmiterea în școlile gimnaziale a broșurilor de admitere la învățământ profesional și în școlile duale 2020-2021 se va face în intervalul 27 – 29 mai 2020

Etapa I de admitere în învățământul profesional de stat

În perioada 29 iunie – 3 iulie 2020 și 6 iulie 2020, secretariatele școlilor gimnaziale completează, la cererea elevilor și a părinților, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a.

Tot atunci se face și eliberarea de către școlile gimnaziale a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, pentru elevii care cer fișa.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Fișa de înscriere nu se eliberează pentru elevii de clasa a VIII-a cu situația școlară neîncheiată, aflați în stare de repetenție sau corigență

Afișarea listei candidaților înscriși în învățământul profesional și în învățământul dual, la sediul școlilor profesionale și duale se va face în 6 iulie 2020.

În 9 iulie are loc calcularea mediilor finale de admitere, iar pe 10 iulie are loc afișarea la sediile și pe site-urile instituțiilor de învîțământ a listei candidațiilor admiși sau respinși.

Afişarea la sediile şi pe site –urile unităților de învățământ profesional a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere şi rezolvarea cazurilor special se face pe 21 iulie 2020.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Înscrierea pentru a doua etapă de admitere va avea loc in perioada 22-24 iulie.

La înscrierea în şcolile profesionale şi învăţământul dual pot participa şi copiii care nu au dat Evaluarea Naţională.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate