Termenul pentru depunerea Cererilor Unice de Plată, prelungit

Termenul pentru depunerea Cererilor Unice de Plată, prelungit

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a anunțat, joi seara, că a fost adoptată o OUG prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie.

Ministrul a precizat, de asemenea, că procedura de depunere a acestor cereri a fost simplificată şi că ele pot fi depuse online.

Guvernul a adoptat în această seară o OUG prin care se prelungește termenul de depunere a cererilor unice de plată până la 15 iunie 2020. Pentru a venit în sprijinul fermierilor afectați de restricțiile de circulație și de respectarea normelor de prevenire a infecțiilor cu COVID. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri. Ele se depun online, iar adeverințele de la primării se obțin direct de către centrele noastre APIA”, a declarat Adrian Oros.

Creditele bancare, negociate

Ministrul Agriculturii a mai spus că o altă măsură este aceea ca, din 15 mai, prin APIA, să fie eliberate adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activități curente.

„O altă măsură este că din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată, pentru acei fermieri care doresc să acceseze credite pentru activităţi curente. Am negociat prin APIA cu instituţiile bancare acest lucru, iar fermierii pot să obţină o valoare a creditului de până la 85% din valoarea subvenţiilor pe care noi le acordăm anul acesta, dobânda fiind ROBOR plus maxim 2%.”, a spus ministrul Agriculturii.

Convenţiile cu instituţiile bancare se află pe AICI.

Alte articole:   Doi bărbați au încercat să iasă dintr-un magazin fără să plătească
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.