blog-logo

Tătaru: 2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit câte 50 de măști

Tătaru: 2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi gratuit câte 50 de măști

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi seară că în ședința de guvern a fost adoptată o OUG privind acordarea gratuită de măști către 2,3 milioane de persoane din categorii defavorizate.

Se vor acorda 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni.

„În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în şedinţa de Guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru.

Tătaru a precizat care sunt aceste categorii:

  • persoanele din familiile beneficiare de ajutor social
  • cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei
  • pensionarii cu pensii de până la 704 lei
  • persoane cu handicap.

“Menționez că se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a adăugat demnitarul.

Ministrul Sănătății a mai spus că “în trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP-uri lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în trei zile DSP-urile vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”.

Alte articole:   România primește doze noi de vaccin Pfizer

Tot prin această ordonanţă de urgenţă, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru achiziţia de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.