Procedura de tranzit a românilor prin Bulgaria, simplificată

Procedura de tranzit a românilor prin Bulgaria, simplificată

Ministerul Afacerilor Externe anunță că procedura de tranzit a cetățenilor români prin teritoriul Bulgariei a fost simplificată și, astfel, se vor reduce timpii de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei, potrivit Mediafax.ro

Dacă până acum, procedura prevedea ca misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetăţenie să trimită o notificare către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să ateste scopul exclusiv de tranzitare, ceea ce ducea la întârzieri, de astăzi această procedură este eliminată.

“În seara zilei de joi, autoritățile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătății al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerința aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetățenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare”, anunță MAE.

De astăzi, cetăţenii români care tranzitează Bulgaria trebuie să completeze doar o declaraţie pe proprie răspundere în care să arate că sunt doar în tranzit.

Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020”, adaugă MAE.

Alte articole:   Aproape 60% dintre pacienții infectați cu coronavirus, la Brașov, s-au vindecat
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.