blog-logo

Polițiștii brașoveni au confiscat material lemnos de aproape 25.000 de lei, de la o societate din Șinca Veche

Polițiștii brașoveni au confiscat material lemnos de aproape 25.000 de lei, de la o societate din Șinca Veche

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat, astăzi, acțiuni de verificare  pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale asociate cu deținerea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială de profil amplasată pe raza localității Șinca Veche, jud. Brașov, a expediat cantitatea de aproximativ 26 mc buștean fără documente de proveniență.

În temeiul prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep, societatea în cauză a fost sancționată contraventional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă totodată confiscarea valorică a cantității de material lemnos, în cuantum de aproximativ 10.000 lei.

Alte articole:   Alte două şcoli din județul Brașov, în scenariul roşu

De asemenea, pe parcursul verificărilor, a fost identificată  cantitatea de aproximativ 32 mc buștean diverse specii și circa 11 mc cherestea, specia stejar și fag, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar întreaga cantitate de masă lemnoasă, în cuantum de aproximativ 24.000 lei, a fost confiscată și predată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic competent.

Foto: IPJ Brașov

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.