Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate

Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate

De săptămâna viitoare, Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate, au declarat reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru G4Media.ro.

Astfel, cei înregistrați în Spațiul Privat Virtual vor putea plăti obligațiile fiscale la buget direct cu cardul bancar, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire si se alege CNP-ul pentru care se dorește plata.

În cazul persoanelor care se autentifică prin nume, parola si OTP, în listă o să apară doar CNP-ul titularului de cont.

Apăsând butonul „Afișare obligații restante”, apare lista darilor ce pot fi plătite prin ghiseul.ro, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde trebuie sa bifeze căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare”.

Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Înregistrarea în SPV prin sistem video

Totodată, Ministerul Finanțelor a anunțat că va permite înrolarea contribuabililor în SPV cu ajutorul identificării în sistem video.

Contribuabilii vor avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau a informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Alte articole:   Primăria Săcele a scos la licitație execuția documentației tehnice pentru refacerea „Ambasadei franceze”

În acest sens, contribuabilul va utiliza sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată.

Persoana fizică trebuie să se programeze online, prin aplicația disponibila pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.

În cazul în care identificarea vizuală online s-a realizat cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.