Premieră la Vama Buzăului: pui de ren născut în captivitate. Alți 5 pui de zimbru întregesc colecția din rezervație

Premieră la Vama Buzăului: pui de ren născut în captivitate. Alți 5 pui de zimbru întregesc colecția din rezervație

Premieră în România, la Vama Buzăului, unde s-a născut primul pui de ren din România în captivitate la Rezervația „Valea Zimbrilor”. Aici a fost „adoptată” o familia de reni în urmă cu un an, spre bucuria vizitatorilor și a copiilor în special.

Medicului veterinar al rezervației, prof. dr. Flavius Foica, a declarat că puiul de ren este „rezultatul unui protocol terapeutic care a fost aplicat femelei de ren; tratamentul a dat rezultate și astăzi ne bucurăm de prezența unui nou ajutor pentru Moș Crăciun.”.

„Este un moment de mare bucurie și de încântare pentru noi că putem oferi oaspeților care vin în comuna noastră să viziteze rezervația că femela de ren a rămas gestantă și avem, în momentul de față, din câte știm noi, primul ren născut în captivitate în țara noastră, se mândrește primarul comunei, Tiberiu Chirilaș.

Acesta a mai menționat că, pe perioada stării de urgență, s-a mărit și comunitatea zimbrilor din comună, care numără în prezent 28 de exemplare.

„În urma decretării stării de urgență din cauza pandemiei provocată de coronavirus, am decis ca rezervația să fie închisă. În această perioadă, săau născut 5 puiuți de zimbru, iar în momentul de față rezervația noastră are 28 de exemplare”, a adăugat Tiberiu Chirilaș.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate