blog-logo

Orban: Firmele care fac angajări primesc până la 30% din salariul brut, pentru 3 luni

Orban: Firmele care fac angajări primesc până la 30% din salariul brut, pentru 3 luni

Companiile care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă primesc până la 30% din salariul brut, pentru 3 luni, iar șomajul tehnic va fi înlocuit de o măsura activă de susținere, a anunțat miercuri seara, premierul Ludovic Orban.

Premierul a susținut miercuri seara, declarații de presă, la Palatul Victoria, unde a vorbit despre un program la nivel european pentru susținerea companiilor și a angajaților, prin care România va beneficia de o sumă între 3 și 5 miliarde de euro, sub forma de împrumuturi.

El a anunțat că Guvernul va folosi mai multe măsuri dedicate pentru angajatori şi angajaţi, pe diferite categorii.

Orban a menţionat că sunt 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă, iar între 300-350.000 de români s-au întors în ţară și vor fi în căutarea unui loc de muncă. În acest sens, Guvernul va oferi sprijin angajatorilor.

„Vom folosi mai multe măsuri dedicate diferitelor categorii de angajați, vom acorda un procent de până la 30% din salariu brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin 3 luni. O serie de cetățeni precum tinerii absolvenți, persoanele aflate aproape de vârsta de pensionare, pentru aceste categorii vom dezolta instrumente de susținere a angajării lor mult mai generoase, susținând pentru o perioadă de timp mai lungă. Vor exista și condiții: după încetarea perioadei de plată a sumei din măsurile active, o perioadă de timp compania să mențină angajații”, a spus Orban.

Măsuri similare de susținere a angajărilor se vor lua și în cazul altor categorii, precum absolvenți, persoane cu vârsta apropiată de pensie, dar și pentru zilieri.

Alte articole:   Licitația pentru construcția Sălii Polivalente, lansată în această săptămână de CNI

Companiile care vor primi un astfel de ajutor vor avea obligația să țină angajatul o anumită perioadă de timp.

Totodată, în domeniile care își vor relua activitatea, șomajul tehnic va fi înlocuit de o măsura activă de susținere, prin alocarea unui procent din salariul brut de până la 41,5% pentru fiecare angajat care își reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat.

„Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a mai spus premierul Orban.

Potrivit premierului, evaluarea indică faptul că există 600.000 de români care s-au aflat în șomaj tehic și până la 700.000 care vor fi în căutarea unui loc de muncă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate