blog-logo

Directoare de spital, reținută după ce a furat materiale medicale din spital și le ducea la azilul de bătrâni pe care îl patrona

Directoare de spital, reținută după ce a furat materiale medicale din spital și le ducea la azilul de bătrâni pe care îl patrona

Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Brașov au dispus continuarea urmăririi penale față de cinci persoane, printre care și directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov

Aceasta este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, fals intelectual săvârșit în forma instigării, uz de fals și delapidare.

„Ca stare de fapt, din februarie 2020, până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu, cămin care era administrat de aceeași persoană. Produsele erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală. De asemenea, în luna aprilie, suspecta a divulgat informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente. Tot în luna aprilie a determinat o persoană fizică să obțină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens și demersuri pe lângă alți medici. Concediile erau luate în mod fictiv, iar suspecta le explica exact care erau pașii de urmat pentru obținerea acestor concedii. Ulterior, efectua demersuri pe lângă medici, pentru a întocmi în fals aceste adeverințe. Doctori care, de altfel, sunt și ei suspecți în această cauză și care sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Suspecta a fost reținută 24 de ore și se efectuează cercetări față de cinci persoane”, a declarat Cătălin Moraru – prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Diana Croitoru. Sursa foto: Facebook

După cum newsbv.ro a scris încă de ieri, asistente medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov au susținut că sunt bolnave și au prezentat concedii medicale, însă ele și-au continua activitatea la un azil de bătrâni. Se pare că și managerul unității medicale, Florin Nicușor Băgiu a semnalat această situație.

Mai precis, este vorba despre  Centrul rezidenţial – cămin pentru persoane vârstnice “Paradisul Montan” situat în satul Moieciu de Jos.

Respectivul cămin, după cum nota și Transilvania365, aparține(a) actualei directoare economice a Spitalului de Neuro, Diana Croitoru. Aceasta și-a dorit să ajungă managerul unității medicale, pe vremea când președinte de Consiliu de Aministrație atât la Neuro, cât și la Infecțioase, era Andrei Kadas, ajuns vestit după ce s-au aflat afacerile derulate în parteneriat cu membrii clanului Alexa.

Alte articole:   Ordin MS-MAI aprobat. Când este obligatoriu să purtăm masca de protecție

Pentru că respectivul concurs a fost organizat ilegal, după cum constata instanța, Croitoru s-a repliat pe un alt post, respectiv cel de director economic.

Distribuie dacă îți place!
  1. Bravo Kadas, Felicitari PNL Brasov pentru oamenii competenti promovati.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.