blog-logo

Risipa alimentară s-a extins în contextul pandemiei

Risipa alimentară s-a extins în contextul pandemiei

Risipa de mâncare s-a extins la nivel mondial în contextul pandemiei de coronavirus. Laptele și ouăle sunt aruncate, strugurii putrezesc, iar porcii sunt îngropați, potrivit Bloomberg.

În loc să fie aruncate de consumatori ca deșeuri din bucătărie, o cantitate mare de alimente este aruncată înainte de a ajunge în magazine, scrie digi24.ro.

„Nu ştim dacă va fi mai multă sau mai puţină risipă de mâncare, per total, în acest an, pentru că nu poţi subestima că oamenii îşi controlează comportamentul acasă. Însă sunt foarte îngrijorat privind situaţia deşeurilor când vine vorba de securitatea alimentară”, a declarat Marc Bellemare, profesor la Departamentul de Economie Aplicată din cadrul Universităţii Minnesota.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Flavia Boghiu (USR) ratează depunerea jurământului pentru mandatul de consilier local

Leave a Reply

Your email address will not be published.