blog-logo

Avocat: ,,Este ilegală procedura prin care un paznic măsoară temperatura corporală a oamenilor la intrarea în magazine”

Avocat: ,,Este ilegală procedura prin care un paznic măsoară temperatura corporală a oamenilor la intrarea în magazine”

Avocatul Cosmina Cerva spune că este ilegală procedura prin care un paznic măsoară temperatura corporală a oamenilor la intrarea în magazine, potrivit mediafax.ro.

Pe de altă parte, avocatul Cristian Ene consideră că nu este încălcată legea în astfel de situații.

„Procedura prin care jandarmii, paznicii sau bodyguarzii măsoară temperatura corporală a cetăţenilor la intrarea în spaţiile comerciale şi instituţiile publice reprezintă un abuz. Pe lângă faptul că se încalcă prevederile Costituţiei (Art. 22 alin. Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant), Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (Încălcarea dreptului la viaţă privată din punct de vedere al informaţiilor referitoare la sănătatea persoanei), putem vorbi şi de infracţiunea prevăzută de art. 348 Cod penal – exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, a precizat Cosmina Cerva pentru Mediafax.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Avocatul Cristian Ene susține că „măsurarea temperaturii nu reprezintă o prelevare a unei date cu caracter personal ce să conducă ulterior la identificarea persoanei de la care s-a prelevat, deoarece autoritatile nu solicită numele si prenumele sau CNP -ul persoanei verificate. Nu trebuie cuiva pregătire de specialitate pentru a citi un termometru”. 

Sursa foto: Doctorul Zilei

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate