blog-logo

FOTO & VIDEO Cum arată noile achiziții ale RATBV

FOTO & VIDEO Cum arată noile achiziții ale RATBV

RATBV SA prezintă astăzi și scoate de probă, pe traseu, un autobuz electric SOR și un troleibuz Solaris. Iată primele imagini cu autobuzul electric.

Toate mijloacele de transport cumpărate au culoarea verde, la fel ca autobuzele noi din flota regiei de transport locale.

Primul autobuz electric

Joi, 7 mai, a fost livrat la Brașov primul autobuz electric produs de firma SOR Libchavy s.r.o., din Cehia. Autobuzul este primul dintre cele 52 achiziționate cu finanțare de 80% de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în două loturi, de 32 și respectiv 20 de autobuze.

Cele 32 de autobuze din primul lot, din care face parte și autobuzul livrat deja, în cadrul contractului semnat în iulie 2019, au o lungimea de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate 102 călători din care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, 3 validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație.

Alte articole:   Pe 1 și 2 martie, Solidaritatea Sanitară împresoară porțile Parlamentului

Valoarea contractului este de 75,55 milioane de lei, fără TVA.

La începutul lunii, Primăria Brașov a atribuit, în urma unei licitații publice, aceleiași firme contractul pentru furnizare a încă 20 de autobuze electrice, finanțate tot de Administrația Fondului de Mediu.

Troiebuzul polonez Soralis

Luni, 4 mai, a ajuns la Brașov primul troleibuz produs de firma poloneză Solaris Bus & Coach S.A., dintre cele 26 achiziționate. Troleibuzele model „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune.

Acestea sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, două unități de aer condiționat pentru pasageri și una pentru șofer, două display-uri pentru anunțuri și reclame, patru validatoare, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi.

Alte articole:   PLUS, atac la consilierul lui Coliban, Radu Dascălu

Vehiculele sunt dotate cu acumulator, care oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le va permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de 7 centimetri.

Articulația este controlată electronic, iar sistemul de propulsie este furnizat de Skoda, motorul având minimum 240 kW (aproximativ 320 cai putere). Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul va avea un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

Alte articole:   Marian Rasaliu, contre cu Ludovic Orban, pe tema construirii de camioane

Valoarea achiziției este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA, din care 2% reprezintă contribuția Municipiului Brașov și 98% fonduri nerambursabile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate