blog-logo

Brașovul, pe locul 3 la numărul de apeluri referitoare la COVID-19

Brașovul, pe locul 3 la numărul de apeluri referitoare la COVID-19

Peste 42.000 de mii de apeluri având legătură cu noul coronavirus au fost înregistrate 112, în perioada în care România s-a aflat în stare de urgență, anunță Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care menționează, totodată, că în această perioadă nu au existat dificultăţi operaţionale sau tehnice în preluarea şi procesarea apelurilor la numărul de urgenţă.

Astfel, în perioada 16 martie – 14 mai, operatorii STS au preluat în total 1.558.679 de apeluri la 112, dintre care 832.226 au reprezentat urgenţe, 5,07%, adică 42.173, fiind apeluri pe problematica noului coronavirus.

Cele mai multe apeluri privind COVID-19 au fost în Bucureşti (7.137), urmat de Timiş (2.936) şi Braşov (1.962).

Alte articole:   VIDEO Un brașovean, premiat la Gala InvesTenergy

Cele mai puţine apeluri pe această problematică s-au primit în judeţele Harghita (166), Sălaj (225) şi Caraş-Severin (249).

Volumul cel mai ridicat al apelurilor la 112 referitoare la coronavirus a fost în perioada 12-30 martie, când media zilnică era de aproape 1.300 de apeluri.

La debutul pandemiei, principalele motive de apelare erau de informare din partea persoanelor care se întorceau sau au avut contact cu cei care reveneau din ţări afectate de virusul Sars-Cov-2, iar ulterior o mare parte dintre apelanţi au solicitat date suplimentare despre restricţiile impuse sau au anunţat nerespectarea acestora.

“În ceea ce priveşte modul de lucru în situaţia primirii apelurilor referitoare la COVID-19, operatorii STS au analizat fiecare situaţie. Astfel, apelurile prin care cetăţenii raportau simptome specifice au fost direcţionate către agenţiile cu competenţe medicale, cele privind persoane care nu respectă regimul de autoizolare/carantină stabilit de autorităţi au fost direcţionate către Poliţie, iar pentru cele de informare apelanţii au fost sfătuiţi să sune la numărul de telefon TelVerde – 0800.800.358″, arată STS.

 STS reamintește cetăţenilor să sune responsabil la 112, deoarece apelarea acestui număr în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunţă urgenţe reale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate