blog-logo

Un nor de praf saharian ajunge deasupra României

Un nor de praf saharian ajunge deasupra României

O masă de aer încărcată cu particule de praf saharian se va abate asupra părții de sud-est a Europei, mergând până spre centrul continentului, ajungând inclusiv în România, unde va persista în intervalul 14-15 mai.

Fenomenul va putea fi observat în zonele şi intervalele în care va ploua, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-un comunicat de presă.

“În perioada 14 – 15 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către Europa central-estică și de sud-est, inclusiv deasupra României. Concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra acestor regiuni va fi în general redusă. Depunerile de praf, în România, vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil, în jumătatea de nord a teritoriului“, se arată într-un comunicat ANM.

Acesta va fi al doilea val în această săptămână: luni și marți Europa, incusiv România, a fost “măturată“ de un curent de aer din nordul Africii, încărcat cu particule de praf aduse din Sahara.

Alte articole:   Cutremur miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate